Onkruidbestrijding vindt op verschillende manieren plaats

Er zijn diverse manieren om onkruid te bestrijden. Sommige zijn milieuvriendelijk, andere niet of een stuk minder. De meest milieu vriendelijke manier van onkruidbestrijding is door het gewoon weg te trekken, met wortel en al. Daarnaast worden branders gebruikt. Je brandt er de oppervlakkige plant mee af, maar de wortel blijft lekker zitten. Dus na verloop van tijd of in groeizaam weer zelfs binnen een week, ontstaat er weer een nieuw plantje.

Dan heb je de middelen die je liever niet gebruikt, namelijk gif en middelen die de natuur zwaar belasten zoals chloor. Roundup is een voorbeeld van een gif dat niet meer particulier mag worden gebruikt, maar ook al zou je het nog wel mogen gebruiken, dan nog zou je dit niet in je tuintje of op de bestrating willen hebben vanwege de mogelijk schadelijke gevolgen voor mens en natuur.

Maar wat sinds enige jaren met succes wordt toegepast is het gebruik van steenzout, voorheen onkruidzout genoemd. Dit is een vriendelijkere manier van onkruid bestrijden en het is bij normaal gebruik, niet schadelijk. Natuurlijk moet je niet dagelijks grote hoeveelheden zout in je tuin strooien. Als het steenzout met beleid periodiek wordt gebruikt en dan op de juiste plekken waar onkruid groeit, dan zijn de gevolgen alleen groot voor het onkruid; dat sterft namelijk af en verdort.

Het enige waar u voor moet waken is dat u geen zout op natuursteen gebruikt omdat natuursteen, zoals marmer, kan uitbijten. Steenzout is uitstekend te gebruiken op straattegels, terras met normale stenen / tegels of bijvoorbeeld parkeerterrein en tennisbaan.

Dus wilt u op een voordelige, snelle en efficiënte manier onkruid bestrijden? Stap dan nu over op steenzout van www.steenzout.nl

Steenzout normaal korrelgrootte K1.4-0.4:
Steenzout grof, voor bijvoorbeeld grindpaden, korrelgrootte K3.2-1.5:

De korrelgrootte wordt aangeduid met een “K” en een getal in millimeters (de grootte van de korrels), voor bestrating gebruikt u normaal steenzout K1.4-0.4 en voor grindpaden gebruikt u een grovere korrel steenzout K3.2-1.5.

 

Scroll naar boven