Strooizout niet effectief genoeg voor bestrijden van onkruid

Zout tegen onkruid wordt steeds vaker gebruikt. In een nat voorjaar en regenachtige zomer groeit het onkruid weelderig op ieder terras, oprijlaan of parkeerplaats.  Er zijn twee soorten zout die worden gebruikt voor het bestrijden van het onkruid.  Strooizout en (anti) onkruidzout.
Strooizout heeft een groot gehalte aan fijn zout. Uiteraard heeft dit een reden. Dit is om tijdens de winter een snelle werking te hebben op sneeuw en ijzel.  En daar is strooizout voor gemaakt.  Het zout tegen onkruid bestaat echter voor het grootste gedeelte uit grof steenzout.  Dit specifieke zout lost langzaam op.  En dat is nu juist de bedoeling!  De wortels van onkruid zitten niet diep in de grond, maar vaak tussen de tegels van uw terras.  Omdat hard  steenzout  langzaam smelt, wordt het goed gedoseerd afgegeven aan het onkruid.  Hierdoor heeft het ten opzichte van strooizout een veel langere en doelmatigere werking.  Het verbruik is hierdoor ook veel minder.

Daarom adviseren wij als Nederlandse Zouthandel:  Gebruik strooizout voor het verwijderen van sneeuw en ijzel in de winter.   En gebruik onkruidzout voor de bestrijding van het onkruid.  Dit steenzout in aanschaf iets duurder als strooizout maar in het gebruik is het veel beter en zuiniger…   (en daarom voor dit doel goedkoper!).

Heeft u vragen? Bel ons gerust op 010 – 47 47 456.

onkruidbestrijding zout bestellen

 

Scroll naar boven