Onderhoud begraafplaatsen

Beheerders van begraafplaatsen stappen over van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen naar onkruidzout.

Zoals u waarschijnlijk weet is het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen vanaf volgend jaar verboden. Een goed alternatief voor deze chemische middelen, zoals Roundup, is onkruidzout. Onkruidzout is een harde soort steenzout van zeer zuivere kwaliteit en grof gezeefd. Dit is belangrijk omdat het zout zo lang mogelijk op de verharding moet verblijven. Zolang daar zout aanwezig is kan er geen mos of onkruid groeien.

De werking is heel simpel, onkruid neemt via de wortels het ziltige vocht op en verdort hierdoor. Een goed voorbeeld hiervan ziet u op de openbare weg. Daar waar de Gemeenten in de winterperiode hebben moeten strooien, groeit vervolgens langere tijd geen onkruid meer. Op de straat groeit nauwelijks of geen onkruid maar zodra je oprit opgaat bij particulieren, groeit het onkruid vaak weelderig. Naast Gemeentes nemen ook een groot aantal tennisverenigingen al jaren ons onkruidzout af en gebruiken ter voorkoming van onkruid en gladde banen. Ook particulieren, campings, speeltuinen enJeu de boules clubs behoren tot onze afnemers.

onderhoud begraafplaatsen - onkruidbestrijding

In de strijd tegen onkruid en wegens het aankomend verbod op Roundup is ons onkruidzout nu ook ontdekt bij beheerders van begraafplaatsen. Nog voordat we begonnen zijn met adverteren in het vakblad “De Begraafplaats” hebben diverse beheerders de weg al gevonden naar onze site, www.onkruidzout.nl. Het gebruik van onkruidzout is in veel gevallen de oplossing voor het bestrijden en voorkomen van onkruid op de wandelpaden en grindpaden van begraafplaatsen.

Bij het onderhoud van begraafplaatsen is onkruidbestrijding een belangrijk punt. Vanaf nu kunt u eenvoudig onkruidzout bestellen in onze webshop. De onkruidbestrijding wordt daarmee ook op begraafplaatsen eenvoudig, voordelig en effectief.

Heeft u als beheerder van een begraafplaats vragen over onkruidbestrijding met onkruidzout? Belt u ons dan even op 010 – 47 47 456. Wij staan u graag te woord.

Scroll naar boven