Schoonmaakzout en Schoonmaakazijn zijn beide geschikt voor het behandelen van uw bestrating. Met het grote voordeel dat het Schoonmaakzout een veel langere werking heeft dan Schoonmaakazijn. Het zout gaat tussen de tegels in zitten en zorgt zo voor een ziltig klimaat, waardoor uw bestrating schoon blijft. In tegenstelling tot het gebruik van Schoonmaakazijn kan het tegen een regenbuitje, maar strooien met zonnig droog weer verdiend toch de voorkeur. Zo’n vier strooibeurten per jaar met ca. 25 gram de vierkante meter (wat meer of minder afhankelijk van de afmetingen van uw bestrating en voeg) zorgen voor een mooie schone bestrating. Zout kan kalkhoudende bestrating aantasten alsmede uw beplanting, dus wees daarmee voorzichtig.

Schoonmaakzout en Schoonmaakazijn zijn een van de oudste schoonmaakmiddeltjes.  Beiden kan je prima gebruiken om uw bestrating schoon te houden.  Het voordeel van het schoonmaak zout is dat het niet ruikt en veel langer aanwezig blijft.  Daardoor heb je een uiteraard een veel langere werking. Tevens is het eenvoudig aan te brengen.  Door een gedeelte van de zak Schoonmaakzout over te gieten in een emmer en vervolgens gewoon met de hand te strooien, daar waar nodig wat meer en daar waar de bestrating al schoon is wat minder.  Doordat je het zout ziet liggen zie je ook gelijk of het goed verspreid is.  Het Schoonmaakzout is een harde soort Steenzout wat je tevens kunt gebruiken in de winter tegen gladheid.  Multifunctioneel in gebruik dus.

Schoonmaak zout is eigenlijk niks anders dan Steenzout.  Maar wat is Steenzout dan eigenlijk?  Op grote diepten van 400 tot wel 750 meter wordt in zoutmijnen het Steenzout gewonnen.  Voor allerlei doeleinden geschikt. Het wordt gebruikt in o.a. voeding, industrie en gladheidsbestrijding. Het Schoonmaakzout heeft de ideale afmetingen voor het aanbrengen en werking op uw bestrating.  Er is tevens Schoonmaakzout wat geschikt is voor het schoonhouden van grindpaden. Het Steenzout grof bestaat uit bijzonder grote korrels puur zout.  Eenmaal gestrooid op het grindpad blijft het grind schoon door het ziltige klimaat wat het zout veroorzaakt.  Puur natuur om de natuur in toom te houden!

Jammer dat bij een regenbuitje de werking van Schoonmaakazijn alweer afneemt.  Schoonmaak zout is een harde soort Steenzout, gewonnen in de zoutmijnen op grote diepten (tot 750 meter diep).  Omdat het zout bijzonder hard is, lost het langzaam op en heb je een goede dosering . Hierdoor heeft het vele weken een effectieve werking voor het schoonhouden van uw bestrating en grindpad.  Schoonmaakzout is verkrijgbaar in 25 kg zakken.  Voor het schoonhouden van uw bestrating gebruikt u ongeveer 25 gram de vierkante meter en bij gebruik op het grindpad ca. 100 gram de vierkante meter. Door de grove zoutkorrel blijft het daar wel veel langer actief.  Schoonmaakzout en Schoonmaakazijn zijn beiden misschien ouderwetse schoonmaakmiddeltjes, de werking is en blijft verbluffend.

Schoonmaakzout
Uw tegels blijven brandschoon. Onkruidscheuten kunnen na een weekje worden weggeveegd. Door preventief te herhalen blijft de bestrating fris en rein met schoonmaakzout

Ga naar bestellen >>

Scroll naar boven