Lees hieronder de reviews over ons steenzout.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Welkom op www.steenzout.nl
Average rating:  
 28 reviews
 by Nico
Resultaten van steenzout gebruik

Wij gebruiken al enkele jaren steenzout om onkruid te verwijderen van ons terras en omliggende stenen paadjes. Het resultaat is nog steeds verbluffend. Bestaand onkruid wordt dor en verdwijnt na enkele weken. Nieuw onkruid komt pas na zo'n 6 á 7 maanden wel weer te voorschijn en dat is dan het moment om weer te gaan strooien. Een ander voordeel is ook dat groene aanslag voorgoed is verdwenen. Conclusie: Ik ben blij met STEENZOUT.

 by Henk
Vraag

Ik kan nog geen echte beoordeling geven, maar heb een vraag. Kan ik met dit zout ook reeds bestaand onkruid laten vergaan? Zo ja hoe lang gaat het ongeveer duren voordat ik resultaat zie? Het meeste onkruid dat ik heb is (paardenstaart) Of moet ik het eerst allemaal wegplukken en dan pas zout strooien. Ik zou hier graag even wat meer over willen horen. Heb namelijk de beoordelingen gelezen, maar kan hier niet uit opmaken of mijn onkruid ook weg gaat. maar alleen dat het wegblijft. Vriendelijke groet Henk.

In principe kan het zout ook direct op het onkruid worden gestrooid, maar beter is het om het eerst weg te halen. Zodoende kan het zout eenvoudiger via de voegen, of tussen het grind in de ondergrond terecht komen. Hierdoor wordt de ondergrond ziltig en blijft onkruid weg. Op deze manier wordt preventief gestrooid

 by Hans
Geen effect

Twee weken geleden gestrooid op de bestrating en een beetje in de voegen geveegd. Geen regen gehad. Tot op heden trekt het onkruid zich er niets van aan en groeit gewoon door. Ben niet enthousiast en zit nu met 90 kg zout waar ik wel vanaf wil.

Vrijwel alle planten en mossen kunnen niet overleven in een ziltige omgeving. Kunt u ons een foto sturen van het straatwerk zodat wij u mogelijk een goed advies kunnen geven. Wanneer het onkruid diepgeworteld zit onder uw bestrating en er is geen regen gevallen dan kan het zout mogelijk nog niet bij de wortels gekomen zijn. Echter het zout heeft ook een brandende werking op onkruid bij droog weer.Stuurt u de foto gaarne naar info@nederlandsezouthandel.nl

 by Vos
Werkt gewoon goed

Werkt goed

 by P.Puk
Huisdieren en steenzout/onkruidzout

Geen review maar een waarschuwing. Zout is gevaarlijk voor hond en kat en misschien nog meer huisdieren. Ze likken het op o.a. via hun vacht of plasjes water waar het steenzout of onkruidzout in ligt.

Heel goed dat u dit ook nog eens aangeeft. Wij informeren onze klanten erover via de FAQ (Meest gestelde vragen) in het menu van de site. U schrijft geen review, maar gaf 1 ster. Die hoeveelheid hebben dan maar gemiddeld.

 by Bart
Prima

Ik heb bodembedekkers en anti worteldoek gebruikt, onkruid kwam er na verloop van tijd gewoon doorheen. Wekelijks geharkt en met een steker/krabber bezig geweest -> gebed zonder eind om gek van te worden. Met een brander gewerkt, ook van tijdelijke aard en niet ongevaarlijk. Roundup gebruikt, dat werkte prima maar is duur en slecht voor mens en
milieu. Via een kennis vernomen dat die steenzout gebruikte, dus ook besteld. En ik moet zeggen het werkt perfect!

 by Scepticus
Denk na,

Mensen wat denk Je dat het effect is van zout op de omgeving? Het komt in het grondwater, milieu. Ze vervuilen de ondergrond en de ondergrondse waterbekkens doordat ze in de grond dringen en in de waterlopen belanden. Zodoende kunnen ze een effect hebben op de groei van planten en bomen. Ook bepaalde diersoorten zijn erg gevoelig voor een hoog zoutgehalte in het water, zoals amfibieën (salamanders, kikkers, padden).
Gezien de impact op het milieu gebruik je beter geen zout.

Beste Scepticus, Uiteraard heeft u gelijk dat het beter voor de natuur zou zijn om geen hulpmiddelen te gebruiken om uw bestrating schoon te houden. Echter van de beschikbare hulpmiddelen is Steenzout wel een van de meest natuurlijke en minst schadelijke voor de natuur. Doordat de bestrating het regenwater tegenhoud komt het zout niet diep in de grond maar blijft tussen de stenen en er vlak onder. Dat daar vervolgens niets meer wilt groeien, dat is juist de bedoeling. Hoe het zout in de sloot terecht zou moeten komen ontgaat mij. Badplaatsen zoals Scheveningen, Zandvoort en Egmond aan Zee krijgen bij iedere storm grote hoeveelheden zout over zich heen (daar hebben wij overigens weinig of geen klanten), toch komt er veel drinkwater uit het duingebied. U heeft gelijk dat we moeten oppassen en alleen daar moeten strooien waar nodig. Met vriendelijke groet namens Steenzout.nl

 by Cees
Fantastisch

Begonnen in februari met preventief strooien, daarna bijhouden. Bestrating blijft mooi schoon. En onkruid wieden behoort voorgoed tot het verleden. Aanrader!

 by Van Putten
Beter dan Roundup volgens mij

Toen ik door mn roundup heen was ben ik dit specifieke zout gaan gebruiken en het werkt heel goed. Misschien nog wel beter dan het vorige middel want zelfs de duizendknoop begon te verdorren hopelijk ben ik daar nu voorgoed van af

 by Slagter
Heermoes - paardenstaart

Na jaren van ergernis zijn we dankzij het zout eindelijk van de hardnekkige paardenstaart af! Ook andere onkruidsoorten verdwijnen. We zijn er blij mee.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»